Koeru Keskkool Paide tee 16/18 Koeru 73001, Järva vald, Järvamaa
Tel: 5450 0165 e-mail: kool@koeru.edu.ee
Reede, 24 Mai 2024 13:08

Uurimistööd 2023/2024. õppeaastal

9. mail kaitsesid Koeru Keskkooli 11. klassi 14 õpilast oma uurimis- ja praktilisi töid. Teemade valik osutus käesoleval aastal väga mitmekesiseks puudutades küsimusi keskkonnast, spordist, haridusest, vaimsest tervisest, rahvakultuurist, ajaloost, emakeelest jne. Lisaks hindamiskomisjonile ja juhendajatele jälgisid kaitsmist 10. klassi õpilased, kes kogusid mõtteid oma tulevasteks uurimistöödeks.
Praktilistest töödest väärib erilist esiletoomist rahvatantsurühma „Välejalad“ sünnipäevakontsert, mis leidis aset 8. märtsil Koeru kultuurimajas. Töö koostajad olid Laurette Leppenit ja Getrin Lokotar, juhendaja Teele Üprus-Bobrovski.
Aurelia Kaasiku uurimistöö teemal „Koeru kooli õpilaste mitmesõnalised eesnimed“ osales vabariiklikul ajalooalaste uurimistööde konkursil ning pälvis Eesti Ajaloo- ja Ühiskonna Õpetajate Seltsi tänukirja. Töö juhendaja oli Siret Pärtel.
23. mail Paides Wittensteini tegevusmuuseumis toimunud 46. Järvamaa õpilaste kodu-uurimiskonverentsil tegid oma tööst ettekande ja pälvisid eripreemia järgmised õpilased:
  • Angela Ringmets „Kõnekäänud ja nende tundmine“, juhendaja Reet Aule. Igor Kotjuhi eripreemia parima emakeele kasutuse eest.
  • Aurelia Kaasik „Koeru kooli õpilaste mitmesõnalised eesnimes“, juhendaja Siret Pärtel. Eripreemia parima esitluse eest.
  • Piia Pilv „Discgolf Järvamaal“, juhendaja Marika Nagla. Eripreemia parima spordi temaatika käsitlemise eest.
  • Riste Helene Pard „Minu vanaema Valve Jääger“, juhendajad Ülle Jääger ja Ulvi Kaasik. Eripreemia eluloo käsitlemise eest.
Palju õnne kõigile tunnustuse saajatele ja juhendajatele. Ootame huviga juba järgmise õppeaasta uurimistööde teemasid.

Foto: Siret Pärtel
Viimati muudetud Reede, 24 Mai 2024 13:13