Koeru Keskkool Paide tee 16/18 Koeru 73001, Järva vald, Järvamaa
Tel: 5450 0165 e-mail: kool@koeru.edu.ee
Esmaspäev, 13 Veebruar 2023 08:52

Kultuurielu edendaja preemia sai Koeru muusikakooli direktor ja puhkpilliansambli juht ning Koeru keskkooli rahvatantsurühmade juhendaja Kerli Sirila. Esile tõstetud

Järvamaa omavalitsuste liit ja Kultuurkapitali Järvamaa ekspertgrupp tunnustasid 8. veebruaril Paide muusika- ja teatrimajas kultuurivaldkonna parimaid tegijaid.

Kultuurielu edendaja preemia sai Koeru muusikakooli direktor ja puhkpilliansambli juht ning Koeru keskkooli rahvatantsurühmade juhendaja Kerli Sirila.

Kerli käe all on Koeru muusikakool muutunud üheks oluliseks osaks Koeru piirkonna haridus- ja kultuurimaastikust. Muusikakooli õpilased on läbi aastate edukalt osalenud üle-eestilistel konkurssidel, lisaks käivad nad muusikapäevadel ja -festivalidel üle Eesti.
Erialaselt on Kerli Sirilale olnud südameasjaks puhkpillikollektiivi olemasolu, praegu on Koerus tegev muusikakooli puhkpilliansambel.
Kerli oli aastaid aktiivne ja kohusetundlik Koeru naisrahvatantsurühma Alleaa tantsija, rahvatantsujuhiks on ta õppinud Ilma Adamsoni tantsukoolis.
Praegu on Kerlil Koeru koolis juhendada neli tantsurühma, pererühm ja naisrühma Järva Juulad kaasjuhtimine. Käib kibekiire ettevalmistus selleaastaseks vabariiklikuks noorte laulu- ja tantsupeoks „Püha on maa“.
Kerli Sirila oli 2022. aasta maakonna laulu- ja tantsupeo loomemeeskonna liige, 5.–6. klasside tantsurühmade, neiduderühmade ja puhkpilliorkestrite liigijuht ning dirigent. Ta andis väga suure ja olulise panuse peo loomisse ning õnnestumisse. Kerli on tänavuse maakonna laulu- ja tantsupeo „Hingesugulane“ neiduderühma liigijuht.
Kerli Sirila on alati tähtsaks pidanud enese täiendamist nii erialaselt kui ka üldkultuuriliselt ja on läbi oma tegevuse rikastanud nii Koeru kui Järvamaa kultuuri- ja hariduselu.

Palju, palju õnne kallis Kerli!!!!

Foto: Marko Sirila

Viimati muudetud Esmaspäev, 13 Veebruar 2023 12:43