Koeru Keskkool Paide tee 16/18 Koeru 73001, Järva vald, Järvamaa
Tel: 5450 0165 e-mail: kool@koeru.edu.ee
Esmaspäev, 04 Aprill 2022 15:23

Öökool tutvustas läbi põnevate tegevuste kodutütarde organisatsiooni Esile tõstetud


 Noorteorganisatsioonide tegevusi propageeriv ÖÖKOOL algklasside õpilastele toimus Koeru Keskkoolis 31. märts-1.aprill. 
Algselt küll vahetult enne vabariigi aastapäeva planeeritud öökool sai siiski toimuma alles möödunud nädalal. Laagrilisi oli üle 100.
Korraldusmeeskonda kuulunud 5. klassi kodutütred planeerisid tegevusi öökoolis nii, et nende koolikaaslased saaksid arendada mitmekülgselt vaimseid ja kehalisi võimeid ning tutvuksid läbi põnevate tegevuste, töötubade kodutütarde ja organisatsiooniga.
Kokku oli öökoolis 6 töötuba. Meile tulid appi Koeru jaoskonna naiskodukaitsjad. Väga suure kogemusepagasiga naiskodukaitsja Tiia Riis õpetas matkatarkusi, temaga kohtudes said lapsed nt. lõket teha, tutvusid kuidas kasutada telkmantlit. Koeru jaoskonna esinaine Helena Aare, kes juhib Järva ringkonnas ka side ja staabi erialagruppi, õpetas lastele kasutama ICOM-e. Kodutütar Karolin Konsi juhendamisel õpiti matkavarustust komplekteerima.  Kodutütred Maarja Volter, Kretteli Päri, Mia-Lisanna Sopp õpetasid punuma käepaelu, see kord tegid töötoas osalejad seda eesti ja ukraina lipu värvides. Kodutütar Frida Valk juhendas töötuba, mille sisuks oli Koeru kandi ajalugu ja legendid. Naiskodukaitsja, laskursanitari kursuse läbinu, Kaili Kruustoki juhendamisel ja kodutütar Maribel Vinkeli abiga õppisid lapsed esmaabi ja harjutasid, kuidas helistada Häirekeskusse.
Pärast tegusaid töötubasid tuli lastele külla, nende endi välja valitud külaline Pille Kriisa, keson suurte kogemustega eripedagoog, noorte psühholoogiline nõustaja ja karismaatiline koolitaja.
Kodutütar Maribel: „Pille meeldib meile sellepärast, et ta on väga noortemeelne, vahva, jutukas ning viis läbi lastega mänge. Hiljem veel disko ajal kutsusid lapsed ta endaga tantsima ka. Paljud noored jälgivad teda ka keskkonnas nimega Tik Tok.“
Kodutütar Penelope: „Pille väitis, et see kogemus oli ka temale lahe ning ta soovis kindlasti meie kooli õpilastele kunagi külla tulla.“
Kohtumine Pillega läks sujuvalt üle diskoks ja juba saabuski öörahu. Hommikul oli äratus kell 7.00. Ootamatult saabus teade kooli juhtkonnalt, et öökooli ei saa siiski arvestada koolipäevana ning kooliruumid tuleb korrastada juba enne hommikusööki kell 7.40. Korrastasime kiirelt klassid ja kogunesime, et startida kooli sööklasse hommikupudrule, kui selgus, et korraldajad tegid aprillinalja ja siiski võime koju öökooli väsimust välja puhkama minna.
Aitäh kodutütred Maribel, Penelope, Maarja, Kretteli, Frida, Mia-Lisanna ja töötubade läbiviijad Kaili, Tiia, Helena. Maitsva õhtusöögi ja hommikupudru valmistasid Daily koolisöökla kokad. Laagri ettevalmistustega oli abiks Malle Hermanson, Eveli Lipping ja Ülle Jääger.
Öökooli toimumist rahastas isamaalise haridus programm (IHP), mis loodi koostöös Kaitseministeeriumiga aastal 2017. Programmi eesmärk on edendada põhikooliealiste noorte seas isamaalisi väärtusi ning anda neile võimalus osaleda kodanikukasvatuse suunitlusega huvihariduses, mis hõlmab Kodutütarde ja Noorte Kotkaste järguõppe ja erikatse teemasid. Kodutütarde ja Noorte Kotkaste peamisteks tegevusvaldkondadeks on riigikaitseline õpe, Eesti ajalugu ja kultuur, esmaabi, orienteerumine ja matkamine, ellujäämine metsas, loodusharidus ning muud vajalikud oskused kogu eluks.
Projekti kirjutas huvijuht, Koeru kodutütarde rühmavanem Kirsika Ilmjärv

Viimati muudetud Reede, 08 Aprill 2022 18:11