Koeru Keskkool Paide tee 16/18 Koeru 73001, Järva vald, Järvamaa
Tel: 5450 0165 e-mail: kool@koeru.edu.ee
Teisipäev, 18 Jaanuar 2022 09:44

Koeru Keskkool tähistab Eesti kirjanduse pidunädalat Esile tõstetud

Järgmisel nädalal tähistame kogu kooliperega Eesti kirjanduse pidunädalat ?
? Algklassidele toimuvad ettelugemishommikud. Külla tulevad nii meie oma kooli õpetajad, kui ka kogukonna inimesed. Nt. Noored kooli programmi kaudu, meie kooli jõudnud õpetaja Helina, kellel on Spotifys oma kanal, millel pealkirjaks "Müüdid ja muinasjutud".
? Algklasside õpilased on usinasti alates talvepuhkuselt saabudes hoolega kirjutanud, meisterdanud raamatuid, mida esitleme Aruküla mõisa saalis kolmapäeval, 26. jaanuaril. Näiteks valmivad klassi ühisprojektidena sellised Eesti kirjanduse klassika järjeraamatud nagu "Nukitsamees 2", "Kaka ja kevade uued lood", "Jussikese 12 uut sõpra", "Sipsikud uued seiklused".
Raamatute esitlusel teeme tagasivaate, kuidas raamatu valmimise protsess kulges ja kindlasti loeme uutest seiklustest ka katkendeid.
Kooli noorimatele korraldame kirjandustegelaste karnevali, mida tulevad appi korraldama Koeru kodutütred. Karnevalil tuleb kehastada oma lemmikuks Eesti kirjanduse tegelaseks.
Esimese korda osaleme kooliga ka võistulugemisel "Hansenist Tammsaareni". Kooli eelvoor selgitab üleriigilisele konkursil osalejad.
Põhikooli õpilased on valmistamas ühiseid kunstiprojekte, mis on pühendatud samuti Eesti kirjanduse pidunädalale. Lähteülesandeks oli kunstitundides mängida selliste ideedega nagu lemmik eesti raamat, illustratsioon, peaosatäitjad, eesti kirjanikud, eesti kirjanduse klassika. Näituse avame 26. jaanuaril II korrusel.
Ja loomulikult külastavad meie kooli gümnasiste kooliraamatukogus kirjanikud Elo Selirand, Urmas Vadi ja Laura Evisalu. Suured tänud Järva vallale, selle võimaluse ja korraldamise eest.
Kui pidu peetud, kutsume 31. jaanuaril kokku valla haridusasutuste töötajaid osalema meelelahutuslikus mälumängus, kus kategooriateks on kirjanduse pidunädal, Eesti kirjanduse klassika, kaasaegne kirjandus ja varia.