Prindi see lehekülg
Esmaspäev, 22 Märts 2021 15:04

Juhised noortele COVID-19 levikust tingitud olukorras Esile tõstetud

 
〽️ Piirangud on kehtestatud selleks, et võimalikult väikeste kahjudega tavapärase elukorralduse juurde naasta. Piirangute eiramisega – näiteks kogunedes sõpradega, et koos aega veeta, ühiselt õppida või trenni teha – sead sa lisaks endale ohtu ka oma lähedaste tervise.
〽️ Piirangud ei tähenda, et tavapärane elu jääks pausile – selle jaoks tuleb leida lihtsalt teistsugused võimalused.
〽️ Noorsootöö toimub nüüd nutikalt – leia sotsiaalmeediast üles oma kohaliku noortekeskuse leht või uuri oma piirkonna noorsootöötajalt, millistes tegevustes on võimalik osaleda. Kui
tegeled mõne huvialaga, siis hoia ühendust oma juhendaja või õpetajaga ning järgi ka tema soovitusi ja ülesandeid.
〽️ Külasta Teeviit portaali või Teeviit Facebooki, Instagrami või Youtube kanalit, et erinevaid tegevusi leida. Teeviit portaalist leiab ka infot, kuidas toetada oma vaimset tervist ning kuhu
pöörduda mure korral.
〽️ Pööra tähelepanu oma tervisele – liikumine, tervislik toitumine, piisav uni, positiivsed hetked ja suhtlemine lähedastega hoiavad nii füüsilist kui vaimset tervist.
〽️ Liigu õues, ent väldi lähikontakte teistega ning pööra tähelepanu ohutusele (pese käsi, jälgi oma tervist).
〽️ Ära jää keerulises olukorras üksi! Leia koos sõpradega suhtlemis- ja ühiseid ajaveetmise võimalusi, mis ei eelda samas kohas viibimist.
〽️ Jaga oma mõtteid, soove ning vajadusi sõprade või lähedastega. Vajadusel pöördu usaldusväärse inimese poole (nt kooli on alati Sinu jaoks olemas huvijuht Kirsika. Kirjuta See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud., messengeri või TEAMS vestlustesse) ning jaga oma rõõme või muresid läbi digitaalsete kanalite.
〽️ Anna murest teada, kas otse või läbi usaldusväärse isiku (sõber, noorsootöötaja, õpetaja, klassijuhtaja, sotsiaalpedagoog, ringijuht, Rajaleidja online nõustaja).
‼️ Soovi korral kasuta lasteabitelefoni 116 111, www.palunabi.ee
‼️ Lisaks vaata ja küsi nõuandeid lehelt www.peaasi.ee. Peaasi.ee pakub noortele vanuses 16-26 vaimse tervise teemal nõustamist videosilla või kirjaliku e-nõustamisena.
‼️ Lasteabi telefon 116111 on suunatud igas vanuses lastele ning töötab 24/7, nõu saab küsida ka veebivestluse kaudu.
‼️ Samuti võib murede korral pöörduda tasuta nõustamisele Rajaleidja keskustesse üle Eesti või suhelda anonüümselt e-nõustajaga aadressil www.rajaleidja.ee.
‼️ Ülevaate kõikidest üleriigilistest võimalustest abi saamiseks leiab Teeviida artiklist
 
Viimati muudetud Esmaspäev, 22 Märts 2021 15:07