Koeru Keskkool Paide tee 16/18 Koeru 73001, Järva vald, Järvamaa
Tel: 5450 0165 e-mail: kool@koeru.edu.ee
Koeru Keskkool - Kuupäeva järgi filtreeritud kirjed: Oktoober 2018
Laupäev, 20 Oktoober 2018 08:12

Mälumängu tulemused

I veerand lõppes mälumänguga
 
5.-8. klasside arvestuses osales 22 võistkonda.
 
I koha saavutas 6. klassi võistkond, kuhu kuulusid Laurete, Getrin, Karl Markus ja Riste Helene.
II-III koha saavutasid 5.b klassi võistkond koosseisus Marta-Luisa, Kevin, Janar ja Monika Laurette ja 7. klassi võistkond koosseisus Jaana, Karlis, Kerle ja Klaus-Erik.
 
Huvitavamaks küsimuseks valiti õpetaja Tiiu Uljase küsimus: Kes või mis on Eesti rahvuslind, rahvuslill, rahvuskivim, rahvuskala, rahvusloom, rahvuspuu?
Vastus: rahvuslind (suitsupääsuke), rahvuslill (rukkilill), rahvuskivim (paekivi), rahvuskala (räim), rahvusloom (hunt), rahvuspuu (tamm).
 
9.-12. klasside arvestuses osales 13 võistkonda.
 
I-II koha saavutas 10. klassi võistkond koosseisus Hedi, Angelica ja Kirke ning 10. klassi võistkond koosseisus Kerdo, Kevin, Robin, Patrik ja Danela.
III-IV koha saavutasid 12. klassi võistkond kooseisus Triin, Merit ja Hanna ning 9. klassi võistkond koosseisus Laura-Liisa, Jane-Ly Laug ja Jane-Ly Tihane.
 
Huvitavamaks küsimuseks valiti õpetaja Keio Kustavuse küsimus: Statistikaameti andmetel 2018. aasta 1. jaanuari seisuga on Järva maakonna naiste nimede TOP 10s 6 meie kooli naisõpetaja nime. Millised 6 nime pääsesid 10 kõige populaarsema nime hulka.
Vastus: Anne, Ülle, Tiiu, Tiina, Anneli (Anne-Ly), Aino
Kategoorias Teated
Neljapäev, 11 Oktoober 2018 20:46

Koeru korilasest Järvamaa edukaks ettevõtjaks

1.-7. oktoobrini  toimus Järvamaa ettevõtlusnädal „Samm sinu unistusteni“. 3. klassis on valikaineks majandusõpetus ja seepärast otsustasime ühe päeva õppida väljaspool klassiruumi.

Osalesime projektiga „Koeru korilasest Järvamaa edukaks ettevõtjaks“. Tutvusime väikeettevõtluse vormidega, mis aitaksid maal toime tulla ja maaelu säilitada. Külastasime lähikonnas asuvat Kubja Ürditalu, kus tutvustati taimede teekonda loodusest müügivalmis teepakini. Lapsed olid üllatunud, et erinevaid teesegusid võib olla nii palju. 
 
Pikem bussisõit viis meid Kauksi looduskeskusesse. Seal nägid lapsed põnevaid väljapanekuid ekspositsioonisaalis ning tutvusid ka külalismajaga, kus pikemal reisil puhata saab. Giid juhatas meid loodusrajale, tutvustas palumetsas kasvavaid erinevate taimede, samblike ja seente liike ja rääkis põnevalt metsaga seotud loomadest.  Saime teada, et männist valmistatud laastudest ja puidust tehakse huvitavat käsitööd: korve, toidunõusid, mänguasju ja mööbliesemeid. Kõik need valmivad Avinurme Puiduaidas.
 
Meeldejäävaim lõik oli Peipsi ranna luidetevaheline promenaad, kus lapsed imetlesid vahuseid laineid ja ämblikmände. Laste tagasisidest selgus, et päev oli põnev ja saadi palju uusi teadmisi. Tänusõnad toreda päeva eest ütleme Järvamaa Arenduskeskusele, kes toetas meie bussisõitu.
 
4.a klass käis 2. oktoobril AS Naturalis. Puidutööstuse juht Andres Heinmets näitas ja selgitas meile, mida seal tehakse. Nägime, kuidas puitu kuivatatakse, sorteeritakse, hööveldatakse ja pakitakse ning katuseferme tehakse. Saime teada, et kvaliteet on väga oluline, seda kontrollivad nii masinad kui ka inimsilmad. Jätkus äratundmisrõõmu, kui mõne lapse isa või muud tuttavat kohtasime. Tagasiteel kiikusime laululava juures ja suundusime jälle koolitundi. Õigeid matkaselle ei häirinud jahedus ega kerge vihm.

Uudise edastasid
õpetajad Epp Talvik ja Anne Muhk

Kategoorias Uudised
Esmaspäev, 01 Oktoober 2018 22:11

Matemaatikavõistlus "Südames matemaatika 2018"

 
27. septembril toimus Paide Hammerbecki Põhikoolis järjekordne matemaatikavõistlus „Südames matemaatika“. Meie kooli esindas 12. klassi õpilane Sander Reinholdy (õpetaja Siret Pärtel). Esmakordselt peeti eraldi arvestust kolmel alal – peastarvutamises ja eluliste- ning loogikaülesannete lahendamises.
 
Esmakordselt saavutas Sander kaks esikolmikukohta. Peastarvutamises saavutas ta üldarvestuse 2. koha (parim peastarvutaja 12. klassi õpilaste hulgas). Eluliste matemaatikaülesannete lahendamises oli tulemuseks samuti 2. koht.

Uudise edastas
Siret Pärtel
Kategoorias Uudised
Esmaspäev, 01 Oktoober 2018 20:57

Esimesel HUNTSIL osales ka meie kooli õpilane

Reedel, 28. septembril toimus Tartus humanitaarainete populariseerimiseks mõeldud õpilaskonverents HUNTS, kus osales meie kooli õpilane Triin Aasa uurimistööga „Algustäheortograafia muutumine ajas ja tundmine tänapäeval“ (juhendaja õp Reet Aule).
 
Konverentsist osavõtjad tutvustasid oma uurimis- või loovtöid, mille sisuks võis olla keel, kirjandus, ajalugu, muusika või muu humanitaarvaldkond. Päev lõppes debatiga. Triinu arvates oli üritus tore, sest sai kohtuda inimestega, kes samuti leiavad, et humanitaaraineid võiks rohkem tähtsustada.
 
Uudise edastas
Siret Pärtel

Kategoorias Uudised